Over een half uurtje gaat het dak eraf! Dat verwacht ik althans met namen als Good Charlotte, Green Day, Jay-Z, Coldplay, Velvet Revolver, Deep Purple, Snoop Dogg, Natasha Bedingfield en het door mij aanbeden Linkin Park. Al deze artiesten en nog een hele tobbe meer (complete line-up) betreden namelijk allen het podium in naam van Live 8. Net als twintig jaar geleden georganiseerd door Bob Geldof en wederom vóór de ellende in de wereld. Geldof vraagt niet om geld, maar om aandacht voor de ellende in Afrika, en dat respecteer ik wel, geld riekt naar corruptie en de aanschaf van wapens.

Naar schatting kijkt 85 procent van de wereldbevolking naar de uitzending! Gewoon eng hoeveel dat is natuurlijk, daar kan je wat mee dunkt me. Tokyo is allang begonnen met het hele spektakel, maar radiozender 3FM zendt de meeste optredens gewoon uit vanaf 14:00 uur. Wanneer wat precies uitgezonden zal worden check je hier. Bij mij staan radio en televisie (Ned3) in ieder geval op Live 8!

UPDATE: Zoals wel vaker met dit soort evenementen het geval is, begint Live 8 een uur later dan gepland. Na de reclame (op Nederland 3 dus) begint het dan echt. Het concert van de eeuw. Volgens de officieële draaiboeken komt er om 22:00 uur vanavond Nederlandse tijd een verassingsact. Men heeft het over Michael Jackson, maar die werd eerder gesignaleerd in Parijs. We zullen het zien.

UPDATE: Tof begin van de tweede aflevering Live 8 hoor. Paul McCartney trapte met U2 af met het nummer Sergeant Pepper waarna Coldplay het podium besteeg. Zojuist speelde Good Charlotte vanuit Tokyo waar het inmiddels al donker is geworden. Net is bekend gemaakt dat Jay-Z en Linkin Park samen Numb/Encore brengen. Ze treden dus niet afzonderlijk op.

UPDATE: Green Day staat nu te rocken alsof de duivel zelf staat te gitaren! Microsoft oprichter Bill Gates kondigde Dido aan en die was echt even de nodige ijsbreker. De menigte kwam eindelijk uit haar wat duffe houding.

UPDATE: 3FM heeft nu Snoop Dogg!