Je kunt er van denken wat je wilt, maar Live 8 rockte gisteren wel ontiegelijk hard. Ik vond dat het allemaal wat traag op gang kwam met een publiek in staat van coma en opgewarmde lijken als Duran Duran en Paul McCartney (foute opmerking hè?). Een persoon waar ik het niet van had verwacht, Dido, bracht de boel echter op gang met haar indrukwekkende Seven Seconds en dito uiterlijk. Green Day volgde snel en toen ging het dak er af. American Idiot, Holiday, Minority en We Are The Champions klonken allen geweldig.

Maar er waren veel meer artiesten die opvielen, natuurlijk. Coldplay met Richard Ashcroft van The Verve was bloedstollend, Snoop Dogg was als altijd heerlijk chill en Destiny’s Child kan niet zingen, maar zag er bere geil uit. Madonna bleek het ook nog in zich te hebben en zelfs The Who (o.a. van de openingstune van CSI en CSI: Miami) en Pink Floyd waren op en top!

Mijn eigen bandje Linkin Park deed ondanks eerdere berichten, Breaking The Habit en In The End afzonderlijk van Jay-Z. De inmiddels afgetreden rapper en huidige eigenaar van het Def Jam-label voegde zich voor Numb/Encore uiteraard wel bij de rockers. Heerlijk! Geen idee of Live 8 politiek iets teweeg brengt, maar de muziek was in ieder geval verbluffend. Over twintig jaar weer Bob?

America Online heeft heel wat foto’s online. Typ in de zoekbalk een willekeurige artiest in die op Live 8 stond voor de live optredens.