Een soldaat filmde Stephen Tschiderer toen deze in zijn buik werd geschoten door een enemy sniper. De beelden staan uiteraard online (hierrr) en gelukkig maakt Tschiderer het volgens dit bericht goed. Hij wist zich te verschuilen achter een Humvee, lokaliseerde de inmiddels gewonde sluipschutter en schakelde deze uit.

Iets anders. “400 American soldiers carry out their mission from a bombed-out pleasure palace once owned by Saddam Hussein. This is their story. This is what the news doesn’t show you. What politicians won’t tell you. There country divided, they stand together. In a time of war, from a place called Gunner Palace.” De film Gunner Palace is natuurlijk aan Nederland voorbij gegaan maar ziet er eigenlijk heel interessant uit. “It’s the truth only soldiers can bring you.” De trailer check je hier

Nog iets anders. Michael Moore heeft beelden online staan van een nieuwszender die ontdekte dat Amerikaanse jongeren soms bedreigd en gedwongen worden zich bij het leger te voegen. Deze uitzending deed het Pentagon besluiten al het rekruteren in de Verenigde Staten voor een dag stil te leggen.

Het was wel weer eens tijd voor een artikel over Irak mijn inziens. Die jongens zijn daar niet voor niets en nog dagelijks vallen er slachtoffers. Onlangs bijvoorbeeld drie Britten. Hier een pagina met alle gevallen Amerikanen tot dusver. Respect.