Logfather.com = Lijstjes. Heerlijk om door te kijken en te analyseren. Lijstjes! Onlangs deed Business Week onderzoek naar de sterkste bedrijven ter wereld. De honderd sterkste vind men hier. En check eens wie er op nummer één pronkt? Mijn lijf-drank! Daar draait het bedrijf zijn hand overigens niet voor om want het voert het lijstje al sinds 2001 aan. Dat andere Cola-merk staat op nummer 23.

Verder zien we de bekende namen: Microsoft (sinds 2001 op 2), Intel, Disney, Google (eerste notering), Apple, Harley-Davidson, eBay, Amazon en Starbucks! Ook zie ik een aantal bedrijven die toch heel wat jaartjes in de rode cijfers hebben gewerkt. Denk aan Amazon (nog niet zo lang uit het rood), Apple (tegenwoordig ontzettend populair door de iPod) en Sony (nagenoeg alles waar geen PlayStation op staat loopt verlies). Nederland is niet slecht bezig met Philips als hoogste genoteerde. ING staat op 87 en Heineken sluit de lijst.

Molblog.nl heeft de lijst geanalyseerd. Hierrr.