Nog twee nachtjes slapen en dan ga ik toch echt weg. Voor de geïnteresseerden heb ik nog wat achtergrond informatie van mijn reis.

Je hebt het misschien al gehoord, maar ik ga dus naar het dorpje Madison in de staat Wisconsin toe. Het ligt op ongeveer drie uur rijden van Chicago en helemaal in het noorden van de VS. Geen idee waar ik het over heb? Check even deze prachtige screenshot van Google Earth. Een middelgrote stad eigenlijk. Aldaar zal ik een high school year volgen op Madison East High, echt zo’n school die je kent uit de films zoals je op de bijbehorende site kan zien. Mooie kleurtjes!

Waar ik overnacht? Bij een gastgezin dat ik al enkele jaren ken, ik zal ze even omschrijven want dat is wel een apart verhaal. De moeder van het gezin is een echte Jiddische mama en musical zangeres. De vader des huizes is onderwijzer, het type kerstman (rond, witte baard) en heeft een been verloren aan kanker. En dan is er nog mijn ‘broertje’, een geadopteerd Afro-Amerikaans jongetje. Dit gaat leuk worden!