Ik heb (nog) geen idee omdat school hier nog niet is begonnen. Ik heb dus ook geen idee of het Amerikaanse onderwijs per definitie beter is. Wat ik tot dusver wel weet is dat de vakken op high school veel nuttiger zijn dan het standaard Wiskunde, Taal en Geschiedenis wat we in Nederland krijgen. Tuurlijk hebben ze dat hier ook wel, maar wat dacht je van vakken als het spelen in een band, het sleutelen aan machines en zelfs journalistiek. Het is hier veel meer gericht op de praktijk.

Ik heb zelf altijd een ernstige affectie tegen de Nederlandse manier van onderwijs gehad. Creativiteit bestaat binnen de muren van de school nauwelijks omdat je bij elke opdracht aan alle regeltjes moet voldoen en je bent veel bezig met huiswerk en theorie. Ik had er een hekel aan, maar je moet toch enig diploma op zak hebben. En serieus, ik weet nog niet of het Amerikaanse systeem beter is, de eerste indruk is echter dat ik wel echt wat hebt aan de praktische zaken die ik daar ga leren. We zullen het zien, vrijdag aanstaande is mijn eerste schooldag.