Gisteren dan eindelijk mijn eerste schooldag. Heel anders dan bij ons in Nederland. Het is zo ontzettend groot en toch is het altijd en overal druk, de brede gangen zijn gevuld met meer dan 2000 leerlingen en dan is er nog een personeelsbestand van ten minste 250 man. Leuk om daar een deeltje van te zijn.

Of het onderwijs echt beter is kan ik nog niet beoordelen, zoals bij ons waren alle eerste lessen boring introductie, maar het is me al wel duidelijk dat het veel meer praktijk is. Ze stomen je klaar voor het echte leven. Wel zijn er wat akelige regeltjes. Geen muziek spelers in de les (begrijpelijk), geen frisdrank in de klas en geen pet op in het hele gebouw. Dat laatste hebben ze dit jaar ingesteld omdat bendes bepaalde petten als herkenning gebruikte. In plaats daarvan zijn er veel foute Mexicanen figuren die met een scheermes een streepje in hun wenkbrauw hebben gekerfd. Gezellig.