Zaken feestjes in San Diego, een oorlog in Irak en nog steeds die verdomde Osama bin Laden on the run. De machtigste man op aarde heeft het er maar druk mee. Niet met de duizenden slachtoffers van orkaan Katrina in eigen land overigens want Dubya kwam pas na een ruime drie dagen naar New Orleans toe. Zie ook dit artikel.

Had hij eerder kunnen komen? Zeker weten. De dag nadat Katrina had toegeslagen vloog meneer gewoon naar San Diego voor een zakelijk feest, hij wilde zijn vakantie niet onderbreken. Veel kritiek vanuit eigen land volgde natuurlijk en ook de altijd sterke Michael Moore schreef een brief. De president maakte echter weer alles goed. Hij ging naar New Orleans toe en knuffelde daar met mensen die hun huis hadden verloren, wat een schat is het toch die Bush.

Het mag duidelijk zijn dat Mr. President er weer een potje van maakt. En op de radio hoor je hem dan nietszeggend mompelen dat hij het wel even gaat oplossen en dat alles goed komt, op de toon van “we will hunt them down and bring them to justice…” Heel eng die kerel.