Wel leuk om op Telegraaf.nl te lezen dat vier op de tien Nederlanders de auto laat staan als de benzine prijs nog verder stijgt. Hier gebeurd ongeveer hetzelfde want naast de ‘normale’ stijging die Nederland ook heeft, zijn de prijzen hier de afgelopen tijd extra gestegen vanwege orkaan Katrina.

Amerika is door het dolle heen want we betalen nu rond de drie dollar per gallon (ruim genomen 3.6 liter). Is natuurlijk nog niks want als ik het goed heb zit je dan nog onder de euro per liter, voor Amerikanen is het echter astronomisch. Ook de hele discussie rond het rijden van SUV’s (de grotere jeeps) is weer op gang gekomen. In het zuiden (en dan vooral Atlanta) ging bij veel mensen het licht echt uit want vlak na Katrina betaalden zij bijna vijf dollar. Nog steeds niks voor Nederlandse begrippen overigens.