Gisteren naar de verjaardag (sweet sixteen) van het meisje waar ik mee naar school loop geweest. Gingen downtown clubbing want er speelde enkele goede punkbands. Het ene moment staan we buiten (de optredens waren afgelopen), het andere moment houd ik iemands bandana om zijn hoofd om het bloeden te stoppen en arriveren er twee squadcars en een brandweerwagen. Schotwond? Nee, niks aan de hand, mongool moest zich zo nodig uitsloven en daaraan gerelateerd was het kapot slaan van een glazen limonadefles tegen zijn hoofd.

En dan zijn er de kleine dingen die je in problemen brengen. De uitslover droeg een bandana als onderdeel van een soort van cowboy kostuum, de 911-mevrouw en coppers dachten uiteraard dat het met bendes had te maken. Het is ook moeilijk uit te leggen dat iemand geen drugs en/of alcohal heeft gebruikt en toch een fles tegen zijn hoofd kapot slaat. “Ey big guy, come over here for a second.” Agent nam mij even apart en stelde wat vragen over de persoon in kwestie.

Eind goed al goed. Even naar de eerste hulp voor een hechting of twee en dat was het. Hoe mijn eerste avondje uit in de US of A een wilder avontuur werd dan verwacht.