Ik vroeg het me aan het begin van mijn reis af in dit bericht. Ik ben na drie weken Amerikaans onderwijs tot de conclusie gekomen dat het niet echt beter is. Het is inderdaad, zoals ik al eerder zei, veel meer praktijk gericht en dat is inderdaad leuker voor de leerlingen. Dat wil echter niet zeggen dat je veel meer leert en ik was dan ook geschokt om vandaag van mijn docent Journalistiek te horen dat mijn geschreven Engels erg goed was en op sommige stukken zelfs beter dan de overige (Amerikaanse) leerlingen. Dat moet natuurlijk niet zo zijn; mijn Engels is wellicht goed, maar het hoort niet beter te zijn.

De docent schaamde zich voor het Amerikaanse onderwijs en vond het geweldig dat mijn Nederlandse opleiding me zo goed had voorbereid door mij Engels te leren. Schouderklopje voor mij en het Nederlandse onderwijs schat ik zo. Ik ben overigens blij met de vakken die ik hier volg, lekker relaxed, nuttig en interessant. Ben tevreden!