Regie: Tim Burton, Mike Johnson
Cast: Johnny Depp, Emily Watson e.a.
Kijkwijzer: 6, angst

De kwaliteit van de films hier trekt een beetje aan en je kunt merken dat de koudere maanden, de betere film maanden, voor de deur staan. In navolging van de verfilming van Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas komt men nu met Corpse Bride. Een animatiefilm met soortgelijke karakters als in Nightmare.

De film zet een grauwe (veel zwart-wit en grijs tinten) wereld neer waarin Victor van Dort (Johnny Depp’s stem) gedwongen wordt te trouwen met de rijke Victoria Everglot (Emily Watson). De twee kennen elkaar nauwelijks en het huwelijk word tijdelijk uitgesteld. Victor trouwt echter per ongeluk, op zijn weg naar huis, een al overleden bruid. Corpse Bride.

Een nogal bizar verhaal dat helemaal vreemd word als de bruid Victor naar de onderwereld mee brengt. Een wereld met skeletten en doden mensen in alle soorten en maten. De hele setting komt overigens goed naar buiten door de super strakke animatie. Shrek is ongetwijfeld de animatie koning, maar Corpse Bride staat op gelijke hoogte met prachtige textures en mooie details.

Wanneer moet je deze film gaan zien? Als je into het hele animatie gebeuren bent en een kinderfilm wel kan waarderen. Een goede reden om toch even te gaan is de muziek. Natuurgetrouw aan Burton’s materiaal word er af en toe ook gezongen, alsof zijn verhalen bedoeld zijn als musicals. De muziek is echt prachtig met enkele stukken piano en zelfs een duet tussen een Zwarte Weduwe spin en een oorwurm. Als dat niet cool is.

Eindcijfer: 7