Regie: Jim Sheridan
Cast: Curtis Jackson, Terrence Howard e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Gangster-rap, hip-hop en meer van dat drugdealer-tot-miljonair spul is natuurlijk immens populair deze dagen. Curtis Jackson ofwel 50 Cent heeft inmiddels twee albums, een biografie en een videospelletje uit dus moest er tevens een film komen om het plaatje compleet te maken.

Wat je ook van de muziekstijl denkt, vrijwel iedereen kent het levensverhaal van Curtis, in de film Marcus, zonder de film te hebben gezien. Opgegroeid in de ruige straten van New York City, zonder vader, mét een dealende moeder die toen hij acht jaar oud was overleed, jongetje gaat ook de drugshandel in wordt neergeschoten, maar overleeft de beruchte negen kogels en groeit uit tot een rappende multi-miljonair. We kennen het verhaal al omdat dit negen van de tien keer het verhaal is bij rappers, op de negen kogels na dan. 50 is alles behalve uniek.

Zijn leven is bovendien nou ook weer niet zo interessant. De actie die in beeld komt is nogal tam en het voelt allemaal zo onnodig aan. De halve acteerprestaties van de cast en in het bijzonder 50 zelf maakt weinig goed. Maar als je nu echt je leven verfilmt, waarom is het dan zo moeilijk jezelf te spelen?

Get Rich Or Die Tryin’ is niets speciaals en waarschijnlijk alleen aantrekkelijk voor de echte 50 Cent fans. Al vond ik dat er vrij weinig muziek van de artiest inzat, zeker voor een biografie over zijn leven. Houd het geld lekker in de zak…

Eindcijfer: 4