Regie: George Clooney
Cast: George Clooney, Robert Downey Jr. e.a.
Kijkwijzer: onbekend

Na het makke Get Rich or Die Tryin’ was het tijd voor een meer educatieve rolprent. Good Night, And Good Luck neemt je mee naar het jaar 1953, de tijd van zwart-wit tv en de tijd van journalist Edward R. Murrow die een nieuwsprogramma op de CBS presenteerde. Lekker edu.

De nieuwskamer van de Colombia Broadcasting Association is altijd druk en Murrow (David Strathairn) neemt samen met producer Fred Friendly (George Clooney) en de rest van zijn team het nieuws door. Eén van de verhalen is die van reservist Milo Radulovich die wordt beschuldigt van banden met de communisten. Zonder enige vorm van proces ontslaat defensie hem. Murrow besluit het verhaal te behandelen in zijn programma en gaat daarbij de strijd aan met Joseph McCarthy. De uit Wisconsin afkomstige senator beschuldigt her en der mensen van communisme en is goed op weg de halve bevolking achter slot en grendel te krijgen.

In dit zwart en wit verhaal volg je de journalistiek van toen en de gevaren waar men mee had te maken. Murrow begint en eindigt de film met een toespraak over de kwaliteit van tv, heel subtiel heeft Clooney het woord terrorisme in het geheel verwerkt waardoor de inhoud zelfs van toepassing is op de hedendaagse tv. Al met al een interessante film die je zeker eens gezien wilt hebben als je iets met journalistiek hebt. Voor veel anderen zal het te ver van het bed zijn; 1953 is immers alweer een tijdje geleden.

Eindcijfer: 7,5