De afgelopen twee jaar (of is het stiekem elk jaar?) lijkt men op het gebied van muziek, games en films maar met weinig originele producten op de proppen te komen. Eén film is allang niet meer genoeg, na de sequel maken we er gewoon een trilogie van en dan is er altijd nog wel een vierde deel uit te persen die het verhaal voor de eerste aflevering behandeld. Het houd niet op en originaliteit staat tegenwoordig voor vreemd, alternatief en duur. 2006 is niet anders.

Ken je Bambi nog? Dat klote hert van Disney dat vriendjes wordt met een geil konijn. In het begin van de film schiet een jager Bambi’s mama door de kop, maar toch vonden alle kleuters en hun mama’s het tof. Na een dikke 64 jaar komt men met Bambi II ofwel Bambi and the Great Prince of Forest. In dit deel gaat de oude jager uit 1942 op zoek naar de overige familie van Bambi want hij wil de hele herten familie aan zijn muur hebben.

Maar er zijn veel meer sequels, mid-quels, prequels en trilogies in 2006. Mission: Impossible 3, Ice Age 2, X-Men 3, Superman Returns, Pirates of the Carribean: Dead Men’s Chest, Indiana Jones IV (het ontdooien van Harrison Ford is inmiddels begonnen), Die Hardest (de laatste Die Hard, maar zonder actie want Bruce Willis werkt nu voor de VN), X-Files 2, en James maakt het helemaal bont met nummertje 21, Casino Royale.

Ik kan zelf niet wachten op Xena: The Movie en Miami Vice met Jamie Foxx. 2006 rockt nu al.