Zo nu en dan koop of download ik wel eens een plaatje, dat gebeurt niet vaak en dus is het pas de tweede keer dat ik een album recenseer op Logfather.com. Ik draaide onlangs Unpredictable van Jamie Foxx. Is dat niet een acteur? Correct. Is dat niet een cabaretier? Correct. Nu is hij ook gaan zingen. Of het in Nederland zal aanslaan vraag ik me af, maar de r&b luisteraar zal tevreden zijn.

Twaalf van de tien keer dat sterren tussen verschillende media gaan reizen (jonge popsletjes die ineens gaan acteren bijvoorbeeld) gaat het ontiegelijk mis. Acteren en zingen zijn totaal verschillende zaken, maar als je het ene kunt moet er ook aan het andere begonnen worden want het is zo makkelijk daar geld op binnen te slepen. Foxx bewijst dat je ook gewoon redelijk tot goed in beide kunt zijn. Gelukkig maar.

Unpredictable is gevuld met extreem zwoele r&b van een prima niveau. Hoewel ik dit genre allemaal hetzelfde vind klinken heeft de acteur (haha) er voor gekozen samen te werken met enkele grote namen waaronder Snoop Dogg, Mary J. Blige en Kanye West. Het eindproduct is een lekker album met de perfecte muziek voor als je alleen bent met je meisje. De betiteling zegt genoeg: DJ Play A Love Song, With You en Can I Take You Home zijn enkele voorbeelden. “A likable but modest album full of what can only be described as baby-making music,” aldus de New York Times in de haar recensie. Ik kan het er niet meer mee eens zijn. Aanrader.

Eindcijfer: 7