De hype rond South Park van weleer was wel een beetje over, maar met het begin van het nieuwe seizoen doen makers Matt Stone en Trey Parker het hem toch weer. De allereerste aflevering gaat geheel over Scientology en Tom Cruise, die laatste gaf echter aan Mission Impossible 3 niet te promoten wanneer de aflevering zou worden uitgezonden. Het werkte; Paramount moet het hebben van MI:3 deze zomer en dat bedrijf is in handen van Viacom dat dan ook weer Comedy Central beheert, het kanaal dat South Park doet. Afgelopen woensdag werd de aflevering op mysterieuze wijze, vlak voor het aftrappen geannuleerd.

Bovendien schrijven diverse media dat de stem van Chef (Isaac Hayes) er mee stopt vanwege deze aflevering. Het continu inhakken op alle mogelijke religies was voor hem geen probleem, maar aan Scientology kom je niet. Andere berichten zeggen echter dat hij een herseninfarct onderging en daarvoor nog steeds in het ziekenhuis ligt.