Het schandaal rondom South Park en Isaac Hayes is nog niet afgelopen. Ik heb alle laatste informatie even voor jullie opgedoken. Zo weten we nu een aantal zaken zeker: Hayes stopt wel degelijk met de serie vanwege de Scientology aflevering die in november werd uitgezonden en hij stopt maar de serie gaat door met het personage Chef (dat lees je hier).

Waarom er nú allemaal commotie is terwijl de aflevering al in november werd uitgezonden? Afgelopen woensdag zou Comedy Central de aflevering herhalen, maar zoals eerder geschreven gooide Tom Cruise roet in het eten en speelde men de aflevering ‘Chef’s Chocolate Salty Balls’. Hoewel makers Trey Parker en Matt Stone aangaven zich te kunnen vinden in Hayes beslissing gaat er nu een ander bericht de ronde over zijn vermeende herseninfarct. Dit bericht schrijft dat het persbericht over het ontslag van de acteur en zanger gefabriceerd is door Scientologists en dat Hayes helemaal niet wil stoppen, hij zou bovendien een kind op komst hebben en het geld goed kunnen gebruiken. Ingewikkeld verhaal hoor, typisch schandaaltje.

Inmiddels begint het tiende seizoen deze woensdag op Comedy Central en gaan de makers voor het eerst echt in op de hele zaak. De eerste aflevering heet ‘Chef Returns’ waarin Scientology naar voren komt als een club pedofielen, Chef is ook lid, wordt geraakt door de bliksem, vat vlam, valt in een ravijn en wordt opgegeten door een bergleeuw en een beer. Om vervolgens tot leven te worden gewekt als Darth Vader. Een waardig South Park afscheid als je het mij vraagt. Het mooiste: de aflevering is al op YouTube te zien. Deeltje 1. Deeltje 2. Deeltje 3. Deeltje 4. Deeltje 5.