Ik geef het toe: ik dacht dat UMD films het zouden gaan maken. Het begon dan ook zo goed, nu is de koek echter op en trekken uitgevers zich massaal terug. Hoewel Sony blijft volhouden dat het ligt aan het feit dat mensen films naar hun memorycard downloaden (al dan niet illegaal), maar de rest van de wereld weet wel beter, het verkoopt gewoon niet. Aanvankelijk was Hollywood erg tevreden met het nieuwe medium, maar grote uitgevers hebben nu laten weten dat de meeste films minder dan 50.000 exemplaren verkopen en dat is te weinig.

Sony hoopt het tij te kunnen keren en er zijn inmiddels adapters verkrijgbaar die het mogelijk maken UMD films op een tv af te spelen (de PlayStation Portable is tot op heden de enige UMD-speler). Feit blijft dat ze in vergelijking met normale DVD films vrij prijzig zijn en bovendien geen extra’s bevatten.