Regie: Hany Abu-Assad
Cast: Kais Nashef, Ali Suliman e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld

Paradise Now gaat over de twee Palestijnse vrienden Said en Khaled die worden geronseld om een zelfmoordaanslag te plegen. De twee vervelen zich eigenlijk elke dag en willen hun leven geven voor Allah. Hoewel het om een terroristische aanslag gaat geeft deze film een kijkje in het dagelijkse leven van Palestijnen en het menselijke aspect aan het plegen van zo’n daad.

Mooi is om te zien hoe het leven er in de Palestijnse gebieden aan toe gaat, voordat ze worden geronseld zijn Said en Khaled namelijk gewone jongens die geen fluit te doen hebben. Wanneer de twee, met bomgordel om, onderweg zijn naar Tel-Aviv, gaat er van alles mis en de film eindigt bizar. Veel mensen bestempelen Paradise Now als een krachtige film en daar kan ik me in vinden, maar op een andere manier. Ik vond het bijzonder moeilijk mee te leven met de hoofdpersonages omdat je weet dat ze uiteindelijk een aanslag zullen plegen. Waarom zou ik medelijden hebben met terroristen? Nee, krachtig vond ik deze film niet in de zin van dat ik nu zoveel medeleven voor die Palestijnen voel. Al met al een best wel indrukwekkende film, geheel in het Arabisch en daarom weer eens wat anders. Terecht genomineerd voor een Oscar.

Eindcijfer: 7