De eerste dag van de E3 zit er alweer op dus het is tijd voor een samenvatting. Ten eerste: ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad. De nieuwste spellen op de nieuwste hardware, veel mensen, leuke booth babes en gewoon een hele goede sfeer. Tweede aantekening: het journalisten leven is helemaal leuk. Laat naar bed, vroeg op. We leven op pizza, broodjes, cola, koffie en veel bier. Volgend jaar weerrr.

Op naar de games. Vandaag stonden de mensen van Eidos als eerste op het programma. Hoewel we niet mochten spelen zag ik wel Reservoir Dogs, het ontzettend mooie Just Cause en Hitman: Blood Money. De eerste vond ik vies tegenvallen, maar de andere twee deden wat ik van ze verlangde. Mooi begin van de dag. Tweede op het programma was THQ waar ik samen met legende Chris Taylor naar ‘zijn’ Supreme Commander keek. Niet mijn ding, maar desalniettemin een strakke real time strategy titel. We besloten ons bezoek met S.T.A.L.K.E.R. dat al eeuwen in ontwikkeling is. Inmiddels zijn veel zaken uit het ontzettend ambitieuze project gesloopt en zijn er meerdere titels met dezelfde kwaliteit graphics dus het zal nooit worden wat het ooit geweest is. Toch leuk om even van het spel te horen.

Maar ik zag en/of hoorde van meer titels. De hele geile Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots trailer. Grand Theft Auto kloon Saint’s Row. F.E.A.R. voor de Xbox 360 (gespeeld), Brothers in Arms: Hell’s Highway, Alone in the Dark voor de 360, Madden NFL 07 (gespeeld), maar het strakst van allemaal was ongetwijfeld Assassin’s Creed dat ik vandaag nog niet op de beursvloer zelf heb gezien. Wel is voor mij duidelijk dat het de hoogtij dagen voor gamers zijn en met de lancering van zowel de Nintendo Wii als de PlayStation 3 in de laatste maanden van 2006 ziet het er heel mooi uit. Ik kan in ieder geval niet wachten. Morgen natuurlijk meer E3 en hopelijk ook wat bewegende beelden.