Het werk is gedaan! De derde dag van de E3 stelde niet zoveel voor, de helft van de bezoekers was al naar huis en ik speelde uitsluitend de games die ik nogmaals in mijn handen wilde hebben. Om de E3 verslaggeving op Logfather.com waardig af te sluiten schotel ik je enkele nieuwe videoblogs en teksten voor. Gewoon omdat overzichten zo lekker zijn.

Tegen de verwachtingen in was dit een E3 met een mooie line-up. Aanvankelijk verwachte men een zogenaamd overgangsjaar omdat de eerste lading games voor nieuwe hardware vaak tegenvalt. Microsoft’s Xbox 360 had echter al de tweede generatie games en zowel de PlayStation 3 als Nintendo Wii hadden wat lekkere titels. Een overzicht van de games die ik het meeste speelde of bijzonder vond.

Games
Alleen in trailer vorm aanwezig, maar daarom niet minder boeiend: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De trailer is gewoon te vet en toonde de terugkeer van oude helden als Otacon, Meryl en zelfs de gehate Raiden. Ik kan in ieder geval niet meer wachten. Hoewel geen fan van het genre wekte het tweede deel God of War wederom mijn interesse. Wie vertelt mij wat er leuker is dan het uitrukken van de Cyclops zijn oog om hem vervolgens een zwaard door zijn stront te rammen? Griekse mythologie is cool.

Grote tegenvaller vond ik MotorStorm dat vorig jaar nog als een briljant mooie trailer aanwezig was om de kracht van de PlayStation 3 aan te tonen. Ditmaal, in speelbare vorm, zag het racespel – dat de speler met vrachtwagens, buggy’s, quads, motoren, pick-ups en rally auto’s door de woestijn laat crossen – er slecht uit. Tuurlijk veranderd de baan in een modderpoel na enkele rondes, maar zelfs de High Definition (1080) schermen lieten het spel er niet super uitzien. Jammer.

Verder speelde ik F.E.A.R. voor de 360, Saint’s Row voor de PS3, Dead Rising voor de 360 en de aller nieuwste Splinter Cell waarin je zelfs mannetjes door ijskappen heen kunt trekken. Dat is te gek hoor.

Toch waren de beste titels waarschijnlijk degene die ik niet gespeeld heb, maar waar ik veel goeds over hoorde en zag. Bijzonder tof lijkt me Assassin’s Creed waarin je de oorlog tussen moslims en christenen in het jaar 1191 probeert te sussen door de belangrijkste leiders om te leggen. Enkele collega’s zagen het spel wel live en waren erg te spreken over Ubisoft’s nieuwste. Hetzelfde gaat op voor Brothers in Arms: Hell’s Highway. Wat is er leuker dan Nazi’s afschieten? Nazi’s afschieten in Nederland tijdens operatie Market Garden!

Bekendheden
Zoals dat hoort bij een Amerikaans evenement waren er diverse bekende mensen op de beursvloer te vinden. Een overzicht.

Het ultra luxe Renaissance hotel dat een straat naast ons lag huisvestte alle Nintendo medewerkers tijdens de E3. Terwijl we op de taxi stonden te wachten om naar een Sony Benelux etentje te gaan, lopen er een stel Japanners voorbij. Potverdorie wel gewoon Shigeru Miyamoto, de enige echte man achter zowel Mario als Zelda.

Paris Hilton heb ik zelf niet gezien, voornamelijk door de belachelijke veiligheidsmaatregelen rond haar persoon, maar ze was wel degelijk even op bezoek. Waarom? Ze heeft een eigen spel deze dagen waarin je met diamanten en juwelen moet goochelen om plaatjes van zowel La Hilton als hondje Tinkerbell vrij te spelen.

Word je een klein kamertje behind closed doors bij THQ ingestuurd om Supreme Commander even te zien. Blijkt de man die het presenteert niemand minder dan legende Chris Taylor te zijn. Toffe gozer.

We dachten aan een basketballer (er waren ook enkele spelers van de Los Angeles Clippers), maar het bleek rapper Method Man te zijn. Zijn demopod was uiteraard afgezet met linten en de beste man werd geflankeerd door een vrachtwagen van een kerel. Gezellig dagje gamen.