Regie: Gore Verbinski
Cast: Johnny Depp, Orlando Bloom e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst

Drie jaar geleden werd ik aangenaam verrast door de kwaliteit van Pirates of the Carribean, een film gebaseerd op de populaire Disney-attractie. In dit Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest vechten Captain Jack Sparrow (Johnny Depp), Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley) het uit met de beruchte Davey Jones. Een man met een opgesloten hart en een zeemonster onder zijn commando. Als dat maar goed gaat.

Eerlijk is eerlijk, het origineel was strak. De actie was puik, de speciale effecten haarscherp en met name de rol van Johnny Depp als de flamboyante Jack Sparrow geweldig. Minder vond ik de fragmenten waarin de skeletten sci-fi gingen doen, bijvoorbeeld wanneer ze over de bodem van de zee liepen. Spijtig genoeg zijn alle vijanden ditmaal skeletten annex zeemonsters. Hoogtepunt is de kapitein van de Flying Dutchmen – Davey Jones – die een slijmerige octupussen hoofd heeft. Jammer, want met de Britse marine vecht men niet.

En hoewel deze recensie nauwelijks begonnen lijkt kan ik er alweer een eind aan draaien. Ook dit deel heeft namelijk een ijzersterke cast, mooie special effects en een redelijk verhaal dat net iets te snel eindigt. Heel open overigens want deel drie zal en moet je kijken. Als laatste wil ik nog even kwijt dat tevens de humor in Dead Man’s Chest in orde is. Het hoogtepunt vind ik wanneer Jack een aapje in een kooi neerschiet om aan te tonen dat het een zombie is. Undead monkey. Top that!”

Eindcijfer: 7,5