Hier halen mensen een Xbox 360 voor. Nog nooit waren er zoveel zombies op je scherm te zien en nog nooit eerder kon je ze op zoveel verschillende manieren van het tweede leven beroven. Pak een grasmaaier, kettingzaag, gitaar, parasol, bank of elk ander attribuut dat je in het winkelcentrum waarin je bent ingesloten tegenkomt en beuk erop los. Het is te gruwelijk voor woorden, het bloed spuit alle kanten uit en het maakt helemaal niemand wat uit want de samenleving is toch al zo bot als een plastic zwaard van een Bart Smit-ridder.

De eerste alinea op de website geeft het al aan. “Slash, hack and chop your way through thousands of zombies in the most over-the-top, no-holds barred, all out action-fest to hit the 360!” Dat moet wel vet zijn. Beste recensie tot dusver komt uit de Onion dat altijd puike recensies aflevert. “I can confidently say that, until you’ve picked up a bench and crushed a zombie with it, or used CDs shuriken-style to cut off zombie heads, you really haven’t lived.”

Heb hem zelf kunnen spelen op de Xbox 360 booth op de afgelopen E3 en ik vond hem toen al erg lekker. Hoewel ik aanvankelijk aan een onopgemerkt goede titel dacht blijkt dat het spel nu steeds meer coverage krijgt. Op het superieure YouTube kwam ik zelfs al zogenaamde webisodes tegen, kleine afleveringen van tussenfilmpjes rechtstreeks uit het spel. Must see voor de fans.

Dead Rising Webisode #1

http://youtu.be/IBWOg1oVrfA

Dead Rising Webisode #2

http://youtu.be/YsdSU7scppY

Dead Rising Webisode #3

http://youtu.be/nzE0wUXLZhs

Dead Rising Extended Ad (heel vet)