Regie: Justin Lin
Cast: Lucas Black, Bow Wow e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld

2 Fast 2 Furious vond ik één vervolg teveel – gewoon omdat die film hartstikke slecht is – terwijl het origineel (The Fast and The Furious uit 2001) zeker wel acceptabel was. Toch kwam men onlangs met The Fast and The Furious: Tokyo Drift dat wederom een geheel nieuwe cast heeft gekregen en weer door een ander dan de vorige twee geregiseerd is. Laten we hopen dat dit nieuwe team er wel wat van bakt…

Voor diegene die de voorgaande delen niet kennen: niets aan de hand, elk deel staat op zichzelf. Het eerste deel ging over een undercover agent (gespeeld door Paul Walker) die een straatrace bend moest infiltreren. Deel twee ging over diezelfde agent die wederom undercover moest, maar op diezelfde Paul Walker na was de gehele cast vervangen (inclusief Vin Diesel die met de eerste Fast and the Furious doorbrak in Hollywood) en dus was het eigenlijk gewoon weer een los verhaal. Deeltje drie schrapt écht iedereen en alles, het hoofdpersonage is nieuw, het verhaal is nieuw en zelfs de omgeving is nieuw.

Sean (Lucas Black) rijdt zijn mooie Ford Mustang Fastback total-loss tijdens een indrukwekkende straatrace tegen een snelle Dodge Viper. Om onder zijn straf uit te komen stuurt men hem naar zijn vader die in Tokyo woont. Net als bij de laatste aflevering van de Need For Speed games draait het in Tokyo geheel om driften. Een type race waarbij in de bochten veelal de handrem ingezet word en waarbij de coureur flink overstuurt. Hoewel de vader van Sean hem verbiedt nog te rijden raakt hij al gauw in het racewereldje van Tokyo betrokken.

En zo krijgen we voor de derde keer een film voorgeschoteld met weinig verhaal, mooie meiden, beeldschone auto’s en spannende races. Hoewel de acteerprestaties matig overkomen, de hoofdpersoon een belachelijk irritant accent uit het zuiden van Amerika heeft en rapper Bow Wow als de enige neger in Tokyo gewoon stupide is vond ik dit toch een lekkere film. Omdat de originaliteit er af is niet beter dan het origineel, maar wel degelijk leuker dan deel twee. De prachtige auto’s (Japanners kunnen tunen als de beste) en een optreden van een oude bekende voor de fans maken dit tot een hele vermakelijke film. Zeker het einde is vet en refereert er na dat er nog wel een vierde deeltje komt, volgens de laatste geruchten zal die zich afspelen in Mexico.

Eindcijfer: 7