Na een boek, een parfum, een game en de welbekende reality-soap The Simple Life is het tijd voor Paris Hilton om te zingen. Ooit recenseerde ik het zingen van Jamie Foxx (hier) al, maar waar de acteur en cabaretier er zonder kleerscheuren vanaf kwam is dat bij Paris zeker niet het geval. Wat had je verwacht dan? Nee, zingen doet het gratenpakhuis niet. Na de break wel de mogelijkheid om het album te downloaden!

Op haar herhaaldelijk uitgestelde debuutalbum Paris heeft Paris Hilton het over allerlei zaken uit haar dagelijkse (glamour) leven. De erg zoete deuntjes verschillen van standaard pop tot reggae (zoals in haar debuutsingle Stars Are Blind) en r&b. Enkele deuntjes zijn best lekker, maar het komt er kortweg op neer dat Paris niet kan zingen. Ze klinkt ongeïnteresseerd en slecht. Inhoudelijk stelt het zoals te verwachten was ook niet veel voor. Jealousy gaat over aartsvijand Nicole Richie, in een ander nummer hint ze naar de sextape waar ze bekend mee werd, het nummer draagt toepasselijk de titel Screwed. Het is alles dat we al over haar wisten in gezongen vorm, heel slecht gezongen. Het is bijna geen zingen meer te noemen.

Dat je niet kunt zingen is niet erg, maar doe ook niet alsof. Wel een puntje voor de moeite. Gewoon vanaf 21 augustus laten liggen. Ben je toch nieuwsgierig geworden? Even downloaden hier.

Eindcijfer: 1