Regie: Adam McKay
Cast: Will Ferrel, Gary Cole e.a.
Kijkwijzer: onbekend

Talledega Nights: The Ballad of Ricky Bobby gaat over NASCAR coureur Ricky Bobby (Will Ferrel) en diens teammaat en vriend Cal Naughton Jr. (John C. Reily) die respectievelijk altijd op de eerste en tweede plaats eindigen. Ricky Bobby is dé Amerikaanse held, maar heel voorspelbaar komt er een einde aan dit sprookje als de flamboyante coureur Jean Girard (Sacha Baron Cohen of Ali G) het duo uitdaagt. Ricky Bobby gaat het gevecht aan met Jean Girard en zichzelf om weer de beste coureur te worden.

Mensen die Anchorman hebben gezien én leuk vonden kijken waarschijnlijk wel uit naar Talladega Nights. De humor is vergelijkbaar, Will Ferrel is helemaal top en het lijkt op zich een aardige film. Ik denk echter niet dat het veel zal worden, met name in Nederland niet. NASCAR heeft 0,0 naamsbekendheid in Europa (wij hebben de Formule 1) en jammer genoeg komt de humor helemaal niet zo goed uit de verf. Veel grappen herkende ik bijvoorbeeld uit de Amerikaanse trailers en het doet allemaal wat mat aan. Elke keer als je denkt dat het net leuk gaat worden kom je van een koude douche thuis, het is her en der wel grappig maar het ‘pakte’ me niet zoals Anchorman dat deed. Met name de grote hoeveelheid marketing die ik dan in Amerika en op internet al tegen kwam en de hoge voorspelbaarheid laten de film niet tot zijn recht komen.

Toch heb ik zeker wel gelachen met Talladega Nights, het is lichamelijk onmogelijk niet te lachen om Will Ferrel. “Dear sweet Jesus God, thank you for my two sons, Walker and Texas Ranger. And thank you for my sizzling hot wife.” Dan ben je natuurlijk de man. Sacha Baron Cohen is jammer genoeg heel voorspelbaar als de homofiele Franse coureur. Al met al een gemiddeld leuke film.

Eindcijfer: 6,5