Regie: Ivan Reitman
Cast: Uma Thurman, Luke Wilson
Kijkwijzer: 6, geweld, eng, grof taalgebruik

Waar superheldenfilms als Spider-Man, Superman en Batman het moeten hebben van al bestaande franchises hoeft niet elke superheldenfilm gebaseerd te zijn op een bekend personage. Of ook maar enige associatie op te roepen met stripboeken. My Super Ex-Girlfriend is niet gebaseerd op een stripverhaal en bevat bovendien Uma Thurman als superheld G-Girl. Of dat heel super uitpakt?

Zoals je misschien al verwachtte van My Super Ex-Girlfriend, een film die in de rustige zomermaanden van Amerika uitkwam, is dit geen reguliere superheldenfilm. De kantoorsukkel en verlegen Matt Saunders (Luke Wilson) krijgt een relatie met Jenny Johnson (Uma Thurman), maar waar Spider-Man altijd spastisch zijn ware identiteit verborgen wil houden gooit Jenny het er direct uit: zij is G-Girl. Als de prille relatie echter in een turbulente periode terecht komt gebruikt Jenny haar krachten (ze kan vliegen, ze is sterk) om het leven van Matt te verzieken. De titel geeft jammer genoeg nét even wat teveel weg want je weet dus al dat de relatie geen stand houd. Echt niet. Wel heel cool: het bedrijven van de liefde met een superhero.

Hoewel ik Uma Thurman na het zien van de laatste versie van The Producers onlosmakelijk verbonden vind met haar rol als de wat domme Ulla is het toch best aardig haar eens in de rol van superheld te zien. Het acteerwerk is overigens niet bijzonders, de film is leuk omdat het weer eens wat anders is, maar verder blijft het een simpele zomerfilm. Best leuk om te huren.

Eindcijfer: 6,5