Regie: David Frankel
Cast: Meryl Streep, Anne Hathaway e.a.
Kijkwijzer: alle leeftijden

Volgende week komt er een film die (niet alleen) leuk is voor vrouwen en toch ook mij wist te vermaken. En stiekem is The Devil Wears Prada ook wel heel leuk voor de normale man, of je nu homo-, hetro- of necrofiel bent. Het bizarre van dit verhaal: het gaat over mode. Mode!

The Devil Wears Prada is een roman uit 2003 van schrijfster Lauren Weisberger. Zij was zelf een tijdlang de assistente van Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Hoewel Weisberger ontkent is deze film eigenlijk gebaseerd op die ervaring. Andy Sachs (Anne Hathaway) is de nieuwe assistent van Miranda Priestley (Meryl Streep) en moet zich voor die baan in de meest onmogelijke bochten wringen. Andy is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en moet er voor zorgen dat Miranda van alles is voorzien. Eén van die onmogelijke taken is bijvoorbeeld het bemachtigen van een nog niet gedrukte versie van Harry Potter voor de kinderen van Miranda. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn en Andy’s sociale leven gaat eraan kapot. Haar werk is haar leven geworden en ze heeft geen tijd voor andere dingen.

Heel leuk is om te zien hoe Andy gaandeweg leert wat Miranda van haar verwacht en wat ze daarvoor moet doen, ze begint als een groentje, maar eindigt als een doorgewinterde assistent. Miranda is zo’n gigantische bitch dat het gewoon hilarisch is, toch best apart dat het in een chick flick als deze goed zit met de humor. Meryl Streep speelt echt een gigantisch goede rol zoals alleen een ster als zij kan, een verademing na het slechte acteerwerk dat ik vaak onder ogen krijg. Anne Hathaway is een hottie dus er is ook nog wel wat lekkers om naar te kijken. Daarom een hele nette voldoende voor een film waarvan je (ik denk dat dit blog vooral mannen trekt) dat misschien helemaal niet verwacht had. Neem je vriendin mee, ze zal versteld staan van je keus en blij zijn met ‘een leuke vent als jij’. Ja, echt.

Eindcijfer: 7,5