Regie: Kevin Smith
Cast: Brian O’Halloran, Jeff Anderson e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, drugs- en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Het legendarische Clerks kwam in 1994 uit en nu, een goede 12 jaar later, komt regisseur Kevin Smith (Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back) met een Clerks II. Tien jaar na het eerste deel en de sukkels uit het origineel zijn nog steeds sukkels. De winkel van Dante (Brian O’Halloran) en Randall (Jeff Anderson) is afgefikt en ze eindigen bij de fictionele fastfood keten Mooby’s. Ze verbreden hun horizon maar alles gaat op een Clerks manier verkeerd.

Dante is verloofd en wil met haar verhuizen, weg uit Jersey. Randall legt zich daarbij neer en trapt lol met een andere Mooby medewerker: de nerd Elias. Verder natuurlijk ontzettend veel, ontzettend leuke Clerks humor. Verwacht niets beter dan het eerste deel maar tóch zal je hier wel om kunnen lachen (mits je het eerste deel goed vond, als dat niet zo is moet je oprotten). Dierenseks, racisme, seks, Jay (Jason Mewes) en Silent Bob (Kevin Smith). Wat zit er niet in dit deel? Ook de nodige referenties naar vorige Kevin Smith films zijn aanwezig en dus is Clerks eigenlijk een heel compleet plaatje.

Meest hilarische stuk vond ik de conversatie tussen Randall en Elias als Randall er net achterkomt dat Elias nog nooit seks heeft gehad. Het stukje Star Wars versus Lord of the Rings was al klassiek natuurlijk. Leuke film die je met je vrienden moet gaan zien, als je vriendin zo cool is dat ze het ook leuk vind is ze duidelijk een blijver. Verwacht echter geen positieve reactie van het gemiddelde dinnetje…

Eindcijfer: 7,5