Mijn pa is er niet eentje van de Pink Floyd of Sex Pistols, hij was geen blowende hippie toen hij een jonge kerel was. Hij heeft zelfs nooit een jointje gerookt. Hij doet aan Celine Dion, Andrea Bocelli én Genesis. Die laatste naam komt in 2007 naar de Amsterdam ArenA toe. Heel veel interesseert het hem overigens niet: “Phil Collins is er toch niet bij”, liet hij teleurgesteld weten.

Toch maar even wat Genesis uit de kast getrokken, kijken of het wat is want als ik het net zo goed vind als de overige muziekkeuze van mijn oude heer dan blijf ik lekker thuis. Genesis kan gelukkig best wel muziek maken, de oordoppen kan ik thuis laten. De drummer – Phil Collins dus – is echter pure stoerheid. Wikipedia vertelt: In datzelfde jaar (1985 – red.) speelt Phil tijdens Live Aid niet alleen in het Wembley stadion in Engeland, maar wordt ook per Concorde naar Philadelphia gevlogen waar hij nog dezelfde dag optreedt met Led Zeppelin en Eric Clapton. Een prestatie die tot de dag van vandaag niet geëvenaard is. Je kunt zeggen wat je wilt, maar dan ben je gewoon keihard goed. Het goede nieuws is overigens dat Phil wél naar de ArenA toekomt, Peter Gabriel echter niet.

Genesis – Mama

Genesis – I Can’t Dance

Genesis – Land of Confusion

Phil Collins – In The Air Tonight