Regie: Larry Charles
Cast: Sacha Baron Cohen, Pamela Anderson e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, drugs- en/of alcoholmisbruik grof taalgebruik

Een ontzettende hype was Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Great Nation of Kazakhstan voor, na en tijdens het in de bioscoop draaien. Ook in Nederland draait de komische documentaire-achtige film van de Engelse komiek Sacha Baron Cohen (Ali G) alweer enige tijd en nu is daar dan de kortste recensie ooit.

Ik wil eigenlijk niet zoveel meer over Borat lullen, je moet deze film gewoon zelf zien om te bepalen of je het kunt waarderen. Ik ken enkele dames die het helemaal niks vonden, ik vond het zelf uitzonderlijk leuk uiteraard. Het is de humor die je ongetwijfeld in de vele trailers hebt gezien. Zelf had ik er achteraf spijt van naar al die trailers gekeken te hebben, ik kon zo ontzettend veel grappen dat er weinig echt nieuws overbleef. Het was alsof ik de film voor de tweede keer zag. Desalniettemin een film met geweldige humor en ook lekker onconventioneel. Gewoon kijken dus.

Eindscore: 8,5