Regie: Martin Scorsese
Cast: Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, drugs- en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Colin Sullivan (Matt Damon) gaat namens een Amerikaans-Ierse bende de politie van de staat Massachusetts (bekend van de stad Boston) infiltreren. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) probeert op zijn beurt bij de bende binnen te dringen om zo de politie van informatie te voorzien. Dit over en weer infiltreren zorgt uiteraard voor een gespannen sfeer in beide kampen en als de paden van beide infiltranten elkaar ook nog eens kruizen lijkt alles in het honderd te lopen.

Eén van de vele mooie dingen aan The Departed vind ik de perfecte casting. Jack Nicholson die op zijn leeftijd gewoon één van zijn beste acteerprestaties ooit neerzet alsof het niks is, Martin Sheen en Alec Baldwin die nette bijrollen verzorgen en Leonardo DiCaprio die gewoon goud is. Om eerlijk te zijn, herinner ik me DiCaprio alleen van Titanic en daar kan ik hem moeilijk los van zien, maar in deze film toont hij waar hij echt goed in is.

Zoals je ziet weer een korte recensie – daar zijn weblogs voor bedoeld mijn inziens – maar ik wil er dan ook niet te veel woorden aan vuil maken. Dit is dé film van het jaar, weet je dat ook alvast. Gaat dat allen zien!

Eindcijfer: 9