We houden het lekker makkelijk zo voor de feestdagen. De onderstaande films vond ik simpelweg en hoogstpersoonlijk het leukste van 2006. Ze zijn niet per definitie de beste (verre van dat volgens de critici), maar ik heb mij er kostelijk mee weten te vermaken. Eén van de beste films voor 2007 is ook gespot en er zijn weer enkele totaal willekeurige categorieën aan toegevoegd uiteraard. Hou je vast.

1. The Departed
2. Thank You For Smoking
3. Babel
4. Borat
5. Severance

Die laatste kan wat uitleg gebruiken, het is namelijk een Britse film die vooralsnog niet naar Nederland komt. Het gaat over een bedrijfsuitje van een wapenfabrikant in de bossen van Oost-Europa. Aldaar allerlei moordlustige ‘slachtoffers’ van het bedrijf en dus een horror-achtige bedoening, maar met de humor van Shaun of the Dead. Prachtig mooi!

Ook heel interessant: Crank, over adrenaline gesproken.

Beste film voor vrouwen: The Devil Wears Prada.

Tegenvaller: The Grudge 2, de eerste was wel leuk, dit gaat nergens over.

Slecht, slechter, slechtst (totaal willekeurig): Rest Stop, Stick It, John Tucker Must Die, The Benchwarmers.

Kan leuk worden in 2007: Stranger Than Fiction met Will Ferrell.

Nu al slecht in 2007: American Pie: The Naked Mile, Accepted.