Regie: Nancy Meyers
Cast: Cameron Diaz, Jack Black e.a.
Kijkwijzer: 6, geweld, grof taalgebruik

The Holiday is geen film die je op Logfather.com zou verwachten, maar goed. Het is nog even winter (waar?) dus kruip nog even knus bij elkaar. Op het zachte berenvelletje in de woonkamer en grote kop warme melk erbij.

Dit is namelijk zo’n typische film die je alleen ziet omdat je vriendin het zo graag wilt. Dat gold dus ook voor mij. Pluspunt voor de heren: een jankende meid (en ja, daar word ik ontzettend opgewonden van), hoofd op je schouder. Bingo! Dus zit die twee uur (!) uit en slik dat kleffe gedoe gewoon, na afloop zal je waardig worden betaald.

Twee uur is inderdaad wel heel erg lang voor een romantische comedy, die bovendien niet grappig is. Cameron Diaz die er über prachtig uitziet (en nu weer vrijgezel is!), Jack Black in een voor hem ongewone, maar goed vertolkte rol, er zijn wel wat pluspuntjes. Het verhaal zeg je? Oh, iets met het ruilen van huizen, rijke snob Diaz van L.A. naar een koud, klote huisje in Engeland en Kate Winslet vice versa. Heel tof allemaal, ik zeg het je, gewoon doen en scoren die hap. Holiday zelf doet dat gemiddeld.

Eindscore: 6,5