Regie: Sylvester Stallone
Cast: Sylvester Stallone, Burt Young e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, drugs- en/of alcoholmisbruik

Na vijf delen Rocky is Sylvester Stallone dus nog niet klaar met boksen, zoals je nu weet komt hij terug in dit zesde deel, Rocky Balboa. De 60-jarige acteur (en regisseur) heeft een rustig leventje in New York City, maar als de huidige zwaargewicht kampioen Mason Dixon hem uitdaagt moet hij de ring wel in. Hoe loopt dat af?

Een zesde deel in een serie kan eigenlijk op niets anders dan een debacle uitlopen. Toch weet de stokoude Stallone zich nog goed staande te houden, Rocky 6 is eigenlijk zeer degelijk. Het is een film geworden waarin je medelijden met de oude boxer zult hebben, ik zou bijna zeggen dat het een feel-good movie is waarin je echt meeleeft met het hoofdpersonage. Helemaal aan het einde boxen Dixon en Balboa zelfs een beetje. De ontknoping is dan echter teleurstellend, heldhaftig misschien, maar wel saai.

Ook ik moet toegeven dit een redelijk vermakelijke film te vinden en de fans zullen smullen. Zelf heb ik Rocky nooit interessant gevonden, maar toch, ondanks alle redenen om deze film af te branden krijgt hij een mooie score. Daar wil ik wel wat voor terug: de belofte dat we Rocky nooit in een rolstoel zien…

Eindscore: 8,5

Rocky Balboa