Regie: Joe Carnahan
Cast: Ben Afflack, Alicia Keys e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Als de maffia een prijs op het hart van een goochelaar uit Las Vegas zet, richten allerlei huurmoordenaars hun vizier op hem. Goochelaar Buddy ‘Aces’ Israel weet nog van niks af en dus is de race naar zijn hotel geopend. Twee ex-agenten, een drietal neo-Nazistische mafketels en twee dodelijke vrouwen komen voor zijn hart. De FBI moet hem beschermen.

Hoewel dit een soort van Kill Bill met stripfiguren had moeten worden (of daar lijkt het op), slaat Smokin’ Aces de plank flink mis. De personages zelf zijn best tof, maar worden niet uitgediept en komen niet tot leven. Jammer is ook het gemis van een samenhang tussen de personages. Eén van de grotere namen in deze film is halverwege zelfs al dood! Het verhaal is bovendien onnodig moeilijk gemaakt en hoewel de actie de boventoon voert, vond ik ook dat wat tegenvallen. Tuurlijk zijn er wel wat flitsende vuurgevechten, maar niets origineels!

Hoewel je het einde makkelijk als saai kunt bestempelen na de voorgaande actie, vond ik het toch het meest onverwachte van de hele film. Verder is het één grote brok voorspelbaarheid dat de fans van het actiegenre nauwelijks zal kunnen bekoren. Voor als er echt niets anders te kijken is.

Eindcijfer: 4,5