Regie: Peter Webber
Cast: Gaspard Ulliel e.a.
Kijkwijzer: 12, angst

Hannibal Lecter en zijn zusje Mischa zijn een jaar of 8 oud als zij zich met hun ouders verbergen voor de Nazi’s. Als hij zijn ouders vervolgens verliest bij een bombardement en Mischa het avondeten van een stel gekken is, slaat Hannibal door. Hannibal Rising laat zien hoe hij tot de kannibaal uit Silence of the Lambs ‘gemaakt’ wordt.

Na de dood van Mischa springen we naar een na-oorlogse periode. Hannibal woont bij zijn tante in Parijs en volgt een medische studie. Hij is nog altijd opzoek naar de moordenaars van zijn familie en pleegt zijn eerste, bloederige moorden. De jonge Hannibal is niet weergegeven door dé enige echte Anthony Hopkins, maar door ene Gaspard Ulliel. Hoewel hij een wat eng gezicht heeft staan er inmiddels fora vol met gillende meiden die hem zo leuk vinden. “Vooral in die scené waar hij zijn bebloede handschoen aflikt!” (in dit topic) Dat kan nooit de bedoeling zijn van een horror film dunkt mij en dus valt de hoofdpersoon tegen. Hij is blijkbaar niet eng genoeg.

Het verhaal daarentegen is goed opgebouwd en gaat vrij stevig door, een hele verademing als je kijkt naar andere films waarin het verhaal van voor de eerste aflevering centraal staat (denk aan Exorcist: The Beginning). Voor de fans zal echter ook het bloedvergieten tegenvallen want het komt nauwelijks expliciet in beeld, jammer, want horror films van tegenwoordig zijn niet meer zonder de meeste lugubere zaken te denken. De film is goed, maar misschien gewoonweg niet Hannibal waardig. Uiteindelijk betreft het dus een gemiddeld leuke film die hier en daar wat steekjes laat vallen.

Eindscore: 6

Hannibal Rising