Mario Puzo schreef in 1969 één van de meest memorabele boeken in de geschiedenis van de mens: The Godfather. De laatste zin van dat boek: “Than with a profound and deeply willed desire to believe, to be heard, as she (Kay – red.) had done every day since the murder of Carlo Rizzi, she said the necessary prayers for the soul of Michael Corleone.” The Godfather Returns (boek twee) toont Michael als de opvolger van zijn pa, zoals in de tweede film. Onlangs kwam de Nederlandse versie van The Godfathers Revenge (boek drie) in het Nederlands uit dus daar wil ik wat aandacht aan schenken.

The Godfather’s Revenge (De wraak van de Godfather) is dus het laatste deel in de Puzo-saga en wederom geschreven door Winegardner. Michael staat nog steeds aan het hoofd van de Corleone familie, hij is nog altijd de baas in 1963. Dan ineens bereikt hen het nieuws dat de Amerikaanse president – Jimmy Shea – is doodgeschoten. Het boek beslaat een periode tot aan 1978, het doet de machtsverdeling op zijn grondvesten schudden, mensen uit het verleden komen terug en dit is dan echt het einde voor de serie. Hoor je me? Het einde.

Aktueel (21 februari – 27 februari) had het nieuwe boek op de cover met een exclusieve voorpublicatie. Erg tof. Het laatste gerucht: de twee boeken van Winegardner krijgen hun eigen film!