Spider-Man 3

Regie: Sam Raimi
Cast: Tobey Maguire, Kirsten Dunst e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld

Samen met de twee (1 en 2) andere Coolbeans³ ging ik gisteren naar Spider-Man 3 IMAX. Lekker groot dus en met 12.000 watt aan volume. Hoewel dit het derde deel in de serie betreft was de algemene houding positief. Spidey 3 is misschien zelfs wel de beste aflevering tot dusver…

Spider-Man 3 In dit deel gaat Peter Parker ofwel Spider-Man (Tobey Maguire) niet alleen het gevecht aan met Sandman, Venom en weer die verdomde New Goblin, maar ook met zichzelf. Peter draait namelijk door, gaat verkeerde dingen doen. Hier blijkt ook direct uit dat dit eigenlijk een bigger and better versie is van wat we al kende uit de voorgangers. De special-effects spatten beter van het scherm af dan ooit, er zijn meer vijanden en Parker voelt zich ook duidelijk beter dan ooit getuige een veel te lange scène waarin hij de Casanova uithangt. Verder sluit het allemaal weer perfect aan op de voorgaande delen en komen we weer wat verder in het verhaal.

Eigenlijk was ik in niets teleurgesteld, behalve dan misschien nog dat zowel Mary-Jane (Kirsten Dunst) als de New Goblin (Harry Osborn, gespeeld door James Franco) niet echt uit de verf komen. Ook het moment waarop Maguire met een snik in zijn stem met Mary-Jane praat kreeg de zaal plat terwijl het toch echt romantisch was bedoeld. Al met al mag deze film je niet tegenvallen als je de voorgangers kon waarderen.

Eindcijfer: 7,5