Je zult je de filmpjes van weleer nog wel herinneren: met ‘P2 TV’ veranderde Propedeuse 2 van de Hogeschool Utrecht je mening over alles wat je dacht dat ‘normaal’ was en meer van dat prachtige spul. YouTube werkt echter tegen. Naast een aparte P2-account bezorgde ik natuurlijk zo nu en dan videos op dit blog met een Logfather-account. Over en uit met dié filmpjes, moet YouTube gedacht hebben. Twee waarschuwingen voor ‘copyright infringement’ later sta ik met lege handen, de accounts zijn verwijderd.

Hoewel al het materiaal van de P2-account door mij en mijn klasgenoten is gemaakt, zijn ook die beelden verdwenen. Van enkele filmpjes heb ik een back-up, maar film neemt nu eenmaal veel ruimte in beslag en het merendeel is dus gewoon verdwenen. Dankjewel YouTube.

Niet dat ik het hier bij laat. Dit weekend gaat er een fax richting het hoofdkantoor van YouTube, naar de DMCA Copyright Infringement-afdeling om precies te zijn. Want hoewel de ‘illegale’ filmpjes van Logfather.com me niet zo veel uitmaken, het P2-materiaal is van onszelf. Dan heb ik voor het gemak de nieuwste remix van DJ Logfather en de beelden waarop te zien is hoe ik de Sony Lounge tijdens de E3 (de grootste gamebeurs ter wereld) van 2006 binnendring, nog niet eens vermeld. Jammer.