Regie: Chris Miller
Cast: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Justin Timberlake e.a.
Kijkwijzer: 6, geweld, angst

Shrek gaat alweer voor de derde keer op pad, alsof we er geen genoeg van krijgen. De vader van Fiona (Diaz) is ernstig ziek en Shrek (Mike Myers) zal hem moeten opvolgen als koning van Far, Far Away. Daar heeft de kribbige ogre niet zo’n zin in en dus gaat hij op zoek naar een andere kandidaat. Spannend.

Tsja, wat valt er nog over Shrek te vertellen? Het derde deel ziet er weer oogverblindend lekker uit, de grappen zijn redelijk scherp. Jammer genoeg verwacht ik dat de meeste mensen gewend zullen zijn aan de puntige en verborgen humor van de groene held die allerlei sprookjesfiguren op de hak neemt. Wat dacht je van kikkers die Live or Let Die zingen? Een parodie op de gemiddelde Amerikaanse middelbare school (inclusief stoners!) en meer van dat spul. Niets wist mij echt in huilen te doen uitbarsten van het lachen (zoals dat bij de vorige films het geval was) en het verhaal voelt wat onnodig aan. Deel twee kon prima als einde functioneren, dit is net even teveel van het goede terwijl ik in de meeste gevallen wel open sta voor nog een rondje. Het is gewoon net even te saai en bovendien wel erg kort, want hoewel je in anderhalf uur makkelijk een verhaal kunt vertellen, krijgt deze film niet echt de tijd om te starten. Niet slecht, wel voorspelbaar.

Eindscore: 6

Shrek 3