Regie: Jason Reitman
Cast: Ellen Page, Michael Cera e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik

We hebben inmiddels al veel over Juno geschreven en gelezen, maar nu is het tijd voor de recensie. De man achter Thank You For Smoking komt met een luchtige film over een confronterende zaak: tienermoeders. Op een heel geestige en slimme manier pakt de film het onderwerp en ook abortus aan.

Juno (Ellen Page) is een 16-jarig meisje als ze erachter komt dat ze zwanger is van haar sukkelige vriendje (Michael Cera, bekend van Superbad). Juno is niet op haar mondje gevallen en besluit uiteindelijk het kindje te houden en er adoptie ouders voor te zoeken. Die ouders moeten wel cool zijn natuurlijk en bovendien moet ze toch wat met haar vriendje! Juno is eigenlijk gewoon heel goed vanwege de slimme humor, de scherpe conversaties. Als haar vliezen breken: “The Thundercats are go!” Ook erg hoog ligt de schattigheidsfactor, Ellen Page (20) is eigenlijk een lekker ding met een grote mond en een schattig uiterlijk.

Met een heel goed passende, eigenzinnige soundtrack en een hoog indy-gehalte heeft Juno wat mij betreft een speciaal plekje in filmland verworven. Dit soort films zie je niet twee keer en dat moet je belonen, ondanks dat deze film de belangrijkste Oscar misliep krijgt ze van mij een heel dik cijfer.

Eindcijfer: 9

Juno