Het was 1996 toen Tomb Raider uitkwam voor de grijze PlayStation. Het spel had tot op het bot irriterende puzzels voor een jongetje van een jaar of 10. Ik kwam meestal niet verder dan een paar levels om het dan op te geven, toch speelde ik ook deel twee (met een geweldig level in Venetië) en drie gedeeltelijk. Daarna liet ik de serie voor gezien, Lara Croft was niet meer de enige vrouw in mijn leven en zelfs de PlayStation 2 en Xbox (360) versies liet ik voorbij gaan. Dat kan met Tomb Raider: Underworld wel eens anders lopen.

Nog nooit tevoren werd Lara Croft zo realistisch weergegeven. Over het verhaal weten we verder nog niets, maar de eerste trailer laat een duistere Lara zien die haar eigen villa opblaast! Het zal mij benieuwen waarom ze dat doet en na het laten vallen van de voorgangers, slechts enkele nummers van de comic te hebben gelezen en de films in het vliegtuig te hebben gezien (ofwel half doorheen ben geslapen), kan Lara met dit deel wel op mijn aandacht rekenen. Hieronder de trailer en interviews, hier nog een interview en hier de eerste gameplay beelden!

http://youtu.be/ek3iBdhM54c

http://youtu.be/OJCbI2sEb30