Malika Karoum

Een week geleden werd de Surinaamse August Adjuba op 34-jarige leeftijd in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten, dat was de eerste liquidatie sinds de moord op Thomas van der Bijl op 20 april 2006. Het was bijna twee jaar lang rustig geweest in de Nederlandse/Amsterdamse onderwereld. Als een echte Bella Bettien is nu echter een nieuw Nederlands kopstuk in het vizier gelopen. Ze komt uit Amsterdam, is van Marokkaans-Nederlandse afkomst en is bijna net zo knap als Jessica Alba. “Women are more dangerous than shotguns.”

Malika K. heeft alles weg van een femme fatale: ze is 32 jaar, spreekt meerdere talen vloeiend en zou volgens ruwe schattingen de afgelopen jaren €100 miljoen hebben verdient met witwaspraktijken, drugshandel, liquidaties en een zwarte geldstroom uit de wapenhandel. Een crimineel cv waarmee je opvalt. Hét echt saillante detail aan dit verhaal: Malika werkte tenminste voor één buitenlandse veiligheidsdienst. Jarenlang werkte ze als infiltrant, maar liep over naar een crimineel netwerk waar ze volgens diverse bronnen inmiddels leiding aan geeft. Een internationaal opsporingsbevel tegen de Nederlandse werd op 13 december 2007 uitgevaardigd, ze zou ondergedoken zijn in een Arabisch land.

Revu heeft deze week naast een coverstory over Duyvendak ook een artikel over Malika. Zie verder dit bericht over de connectie tussen K. en de top van de Nederlandse investeringsmaatschappij Palm Invest.