Ik kwam er begin deze week achter dat ik een aantal grote titels geheel ben vergeten te recenseren. Grote titels in de zin van bekende films die een deeltje er bij kregen of waar een heel mediaspektakel aan vooraf ging. Dat wil dus in beide gevallen niet zeggen dat het ook goede films zijn. Enfin, het is tijd voor een extra lange versie van de zeer korte filmrecensies!

Changeling met Angelina Jolie
Naar het waargebeurde verhaal over de zoon van Christine Collins (Jolie) die in het Los Angeles van 1920 verdwijnt. De LAPD brengt haar zoon terug, maar eenmaal thuis, blijkt het haar zoontje helemaal niet te zijn. Changeling is een echt drama met Clint Eastwood aan het roer en een vrijwel continue jankende of schreeuwende Angelina Jolie. Een mooie film die af en toe diepgang mist.
Score: 8

Tropic Thunder met Ben Stiller
We zien o.a. Jack Black, Robert Downey Jr. (als neger) in de bossen van Vietnam in een satirische oorlogsfilm. De humor komt redelijk tot goed uit de verf, maar verbazingwekkend is het een ernstig kleine rol voor (een bijna onherkenbare) Tom Cruise die erg goed is neergezet. De grappen hadden scherper gemogen.
Score: 7

Rambo met Sylvester Stallone
Rambo leeft een rustig bestaan in Thailand, maar haalt zich ongewild een nieuw avontuur op de schouders als een groep westerlingen naar het door oorlog verscheurde Birma willen. Rambo is keihard, spijkerhard. Harder dan ooit. Het is aan jou om te bepalen of je een door Rambo veroorzaakt (CGI) bloedbad wil aanschouwen.
Score: 6

Eagle Eye met Shia LaBeouf
Technologie is niet weg te denken uit onze samenleving, maar wat als de technologie de macht overneemt? Shia LaBeouf moet het in z’n eentje doen in dit Spielberg werkje, de overige acteurs zijn waardeloos. Veel actie, weinig vernieuwende elementen.
Score: 5