Terminator Salvation is het vervolg op een trilogie, heeft niet de minst omstreden regisseur (McG) en mist Arnold Schwarzenegger als moordende robot. Opmerkelijk is dan wel dat je een film slechts een zesje geeft omdat deze ‘te luid’ is. Wired deed dat onlangs, net als The Austin Chronicle. The Chicago Sun-Times: “Most of the running time is occupied by action sequences, chase sequences, motorcycle sequences, plow-truck sequences, helicopter sequences, fighter-plane sequences, towering android sequences and fistfights.” Actie, achtervolgingen, motoren, bulldozers, helikopters en gevechtsvliegtuigen, robots en ouderwets handgemeen. Terminator Salvation is alles wat je van een Terminator-film wilt!

Want als je klaagt over het trommelvlies scheurende geluid van een dergelijke film ben je gewoon niet wijs. Dit is wat enkele andere Amerikaanse media over Terminator Salvation te zeggen hebben.

“It’s the color of cement, and it weighs as much, too.”Boston Globe

“a big blow-‘em-up franchise movie”Christian Science Monitor

“It’s basically a zombie movie with machines instead of the walking dead.”Entertainment Weekly

“T4 is a mixed bag, but it’s not f***ing amateur.”Rolling Stone

“Darker, grimmer and more stylistically single-minded than its two relatively giddy predecessors.”Variety

“scary robots”Wired