Op de Oudezijds Achterburgwal, in het hart van de Wallen, herrees enkele weken geleden Rooms of Red Bull: een hangout voor jonge, creatieve talenten. De nieuwste aflevering Next Night leek mij een geschikte aanleiding om er eens een kijkje te nemen. Over de venue zelf kan ik weinig zeggen omdat de plek afhankelijk van de evenementen worden ingericht en gebruikt. Er is ruimte voor een live radioprogramma, maar Nalden organiseert er binnenkort ook zijn Amongst Friends.

Next Night – met als thema ‘Mobile is dead’ – zelf stak goed in elkaar. Ik vond vooral de presentatie van Paul Geurts boeiend omdat hij vragen beantwoorde over zijn start-up MyNameIsE.com. Daarmee kan de gebruiker zijn online sociale netwerk bundelen om dat in real life mobiel te delen, ik heb er ook eentje gemaakt.

Momenteel staan veel mobiele ideeën nog in de kinderschoenen, maar daar komt gauw verandering in door het succes van Apple’s iPhone, de Appstore, besturingsprogramma Android en de toegankelijkheid van smartphones. Naast online, zal mobiel dé uitdaging voor PR en marketing vormen.

Hier twee foto’s van het event.