Revu was begin augustus duidelijk in haar berichtgeving: ‘Celstraf voor Malika Karoum’. De Marokkaanse uit Amsterdam-Slotervaart verschijnt sinds eind 2008 regelmatig in het blad (en op Logfather.com als ‘Jessica Alba’): afgeschilderd als dubbel-spion en in verband gebracht met drugs- en wapenhandel. Als we de Arabische website 24/7 mogen geloven zit Karoum helemaal niet in een Egyptische gevangenis en zou dit verhaal door haar ex-man Mohammed Boulnouar naar buiten zijn gebracht. Ze laat tegenover de zakelijke krant weten: “I am Malika Karoum and I have been living and working in Dubai for the past three years.”

Tevens beschuldigt zij Jacques Smit – waar ikzelf eind 2008 enkele malen e-mail contact mee had – van een ziekelijke campagne tegen haar persoon om zo de voogdij in het voordeel van haar man te beslechten. Daar is ook bewijs voor: tegenover Bas van Hout laat Smit weten drugs naar Malika’s adres in Dubai te sturen om haar zo ‘uit te roken’. Dit is te horen in het filmpje na de klik, tezamen met een interview met Karoum eerder dit jaar.