Regie: Judd Apatow
Cast: Adam Sandler, Seth Rogen e.a.
Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik

George Simmons (Sandler) is een komiek met sterrenstatus, maar als hij hoort dat hij een ongeneselijke ziekte heeft kan hij het niet opbrengen om op het podium lollig te zijn. Om wat goeds terug te geven aan de wereld voor zijn onvermijdbare dood, neemt hij de jonge grappenmaker Ira Wright (Rogen) onder zijn hoede.

Judd Apatow kennen we van The 40-Year Old Virgin en Knocked Up, maar ook van dezelfde groep acteurs. Seth Rogen, Leslie Mann (Apatow’s vrouw) en Jonah Hill (de ‘dikke Seth Rogen’) zijn bekende gezichten in zijn films. Voor Funny People werkt hij voor het eerst samen met Adam Sandler, waarmee hij ooit een studentenkamer deelde.

De eerste helft van Funny People is in orde: de kijker krijgt enkele goede grappen uit George Simmons’ show te zien en Sandler en Rogen hebben wel wat chemie gaande. Samen met Ira bedenkt hij grappen voor een feestje van Facebook –“Fuck MySpace!” is de beste, maar James Taylor schreeuwt dat al tijdens z’n opwarm act. Het is uiteindelijk de tweede helft die Funny People de strop om doet.

Apatow wil met deze film een realistisch beeld schetsen van het leven van een komiek. Simmons’ vrouw mengt zich in het verhaal en dat levert allerlei problemen op. Deze zogenaamde dramedy valt uiteindelijk tussen drama en komedie in en doet beide genres geen goed. Het plot raakt zoek en alles lijkt eindeloos te duren, Funny People is in de tweede helft ronduit saai. Knocked Up (met een 8,5 eindscore erg leuk) was niet zo leuk als 40-Year Old Virgin en Funny People is een stuk minder leuk dan Knocked Up.

Eindscore: 6,5